ROeID – Simplificarea accesului online la serviciile publice din România

ROeID-Romania-identitate-digitala-cover.jpg

În era digitală în care trăim, guvernele din întreaga lume își reconfigurează infrastructura și serviciile pentru a se adapta la noile cerințe ale cetățenilor. România face pași importanți în direcția digitalizării cu lansarea platformei ROeID de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. ROeID oferă cetățenilor o identitate digitală unică și facilitează accesul simplu și rapid la toate platformele guvernamentale. Această inovație aduce numeroase beneficii, atât pentru cetățeni, cât și pentru administrația publică.

Inițiatorii platformei au semnat deja 10 acorduri de colaborare cu Instituții ce își prezintă serviciile prin intermediul de medii online. Una dintre principalele beneficii ale ROeID este facilitarea autentificării în platformele digitale administrate de statul român, afișând în partea de sus a website-ului un buton tip „Autentificare cu ROeID„. Cu alte cuvinte, o identitate pentru mai multe website-uri. Cetățenii nu mai trebuie să treacă prin procesul obositor al prezentării fizice la ghișee și verificării identității de către funcționari. Prin intermediul aplicației ROeID, utilizatorii pot autentifica rapid și ușor în toate platformele guvernamentale folosind un singur set de credențiale. Aceasta elimină barierele de timp și distanță, permițând cetățenilor să acceseze serviciile publice în orice moment și de oriunde, prin intermediul telefonului mobil sau al altui dispozitiv conectat la internet.

ROeID simplifică procesul de acces la platformele guvernamentale, precum Ghiseul.ro SPV, platformele primăriilor și HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. Cetățenii pot utiliza identitatea digitală ROeID pentru a se autentifica în aceste platforme, eliminând necesitatea de a crea și de a gestiona multiple conturi și parole. Acest sistem centralizat reduce timpul și efortul necesare pentru a accesa serviciile publice, oferind o experiență de utilizator fluidă și coerentă. Un alt beneficiu crucial al ROeID este securitatea și protecția datelor personale. Identitatea digitală unică oferită de ROeID este protejată prin măsuri avansate de securitate și criptare. Aceasta asigură că informațiile sensibile ale utilizatorilor sunt păstrate în siguranță și sunt accesibile doar de către persoana autorizată. Prin centralizarea procesului de autentificare, ROeID reduce riscul de fraudă și de utilizare neautorizată a datelor personale.

ROeID reprezintă un proiect european, în valoare totală de 74 de milioane de lei, cu termen de finalizare în luna august 2023. În prezent, mai sunt câteva detalii de pus la punct, însă developerii programului vă invită să folosiți deja aplicația de telefon mobil ce a fost descărcată deja de peste 500 de ori și să raportați constructiv eventuale bug-uri sau erori apărute.Despre noi

Agenție de marketing online cu o experiență de peste 15 ani în proiecte complexe. Realizăm platforme online, magazine online, websiteuri, aplicații mobile, bloguri, promovare social media, campanii Google Ads, fotografie, grafică, rețelistică, soft personalizat, IT.

Binario Digital Expert SRL

CUI 45591144
CONTACT

Sunați acum

Intrați în legătură cu noi pentru o evaluare gratuită a proiectului dumneavoastră.

0754 932 937office@binario.ro